Bid mee met de noveen

Bid mee met de noveen

24 / 06 / 2024

Vanaf donderdag 27 juni is het mogelijk om negen dagen lang samen biddend op weg te gaan naar de Nationale Bedevaart Brielle. Bij de Nationale bedevaart komen vele honderden gelovigen samen voor een inspirerende dag in Brielle. Vanaf Rotterdam CS en ook uit parochies gaan er bussen naar Brielle.

“Hoop doet bidden” is dit jaar het thema van de Nationale Bedevaart Brielle op zaterdag 6 juli. De lezingen die in de noveen worden gebruikt hebben daarom te maken met hoop. De heilige Martelaren van Gorcum zijn trouw gebleven aan het getuigenis van Christus in woord en sacrament en zijn Christus nagevolgd tot in de dood. Zij hebben in tijden van bedreiging, angst en pijn de moed niet verloren, omdat de hoop op het eeuwig leven hen sterkte.

Aan de noveen werken mee: broeder Joachim Oude Vrielink ofm, de custos van het heiligdom pastoor Jack Glas en diaken Iwan Osseweijer van de Bisschoppelijke Brielse Commissie.

Elke dag om 12.00 uur kunt u online meebidden. En de noveen kan ook later op de dag worden gebeden. De gebedsvideo's verschijnen hieronder. U kunt zich ook abonneren op de playlist op YouTube.

Dag 1

Donderdag 27 juni

Dag 2

Vrijdag 28 juni

Dag 3

Zaterdag 29 juni

Dag 4

Zondag 30 juni

Dag 5

Maandag 1 juli

Dag 6

Dinsdag 2 juli

Dag 7

Woensdag 3 juli

Dag 8

Donderdag 4 juli

Dag 9

Vrijdag 5 juli