Jongeren werken mee aan tentoonstelling Bedevaartskerk

Jongeren werken mee aan tentoonstelling Bedevaartskerk

26 / 06 / 2017

Op 9 juni opende wethouder W. Borgonjen van de gemeente Brielle een bijzondere tentoonstelling in de Bedevaartskerk. In een samenwerking met de Kunstkring Voorne hebben onder meer acht leerlingen van het Penta College CSG Bahûrim zich de afgelopen maanden verdiept in het thema ‘Wie of wat is heilig (voor jou of jouw omgeving)?’ Dit heeft geleid tot mooie resultaten.

De wethouder sprak in zijn openingswoord over de verschillende betekenissen van het woord ‘heilig’. Hij vertelde blij te zijn met het initiatief van de school, de kunstkring en de Bedevaartskerk. De heer J. Holwerda, directeur van de school, sprak van een inmiddels ontstane traditie. Voor het tweede jaar immers neemt de school deel aan het kunstproject. Verder stelde hij in zijn toespraak onder andere de vraag: is er nog wel iets heilig vandaag getuige de aanslagen die plaatsvinden, en het vele onrecht dat je om je heen ziet gebeuren? Wij allen (ouders, opvoeders en de school) echter hebben de taak om de jeugd waarden, die heilig zijn, bij te brengen, voor te houden en voor te leven. Ook twee leerlingen kwamen aan het woord.

De tentoonstelling, in de zijgangen van de Bedevaartskerk, is in de maanden juli en augustus dagelijks van 13.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen.