Geloofsgesprek vanuit Brielle

Geloofsgesprek vanuit Brielle

12 / 06 / 2017

(Foto: Ramon Mangold)

Op zondag 25 juni wordt het Geloofsgesprek uitgezonden vanuit Brielle. Leo Fijen spreekt met Geert van Dartel over de hedendaagse martelaren. Geert van Dartel is directeur van de Katholieke Vereniging voor Oecumene in ’s-Hertogenbosch. Hij vertelt hoe de oecumene van het bloed een vast en steeds terugkerend onderwerp in de gesprekken en toespraken van paus Franciscus.

In een interview in december 2013 zei de paus: “Ja, oecumene heeft voor mij prioriteit. Vandaag is er een oecumene van het bloed. In sommige landen worden christenen gedood omdat ze een kruis dragen of een Bijbel hebben. En voordat ze gedood worden vraagt niemand of ze anglicaan, luthers, katholiek of orthodox zijn. Hun bloed is vermengd. Voor degenen die doden, zijn we christen. We zijn verenigd in het bloed ook als we niet in staat zijn geweest de noodzakelijke stappen naar de eenheid tussen ons te zetten. En misschien is de tijd er ook nog niet rijp voor. Eenheid is een gave waarvoor we moeten bidden.”

Bekijk dit Geloofsgesprek op tv, of via uitzending gemist.

Zondag 25 juni NPO2
10.15 uur: Geloofsgesprek
10.30 uur: Uitzending van de eucharistieviering vanuit de Petruskerk in Roelofarendsveen. Pastoor Jack Glas is celebrant.